Cégünkről        Hírek, Aktualitások        Dokumentumtár        GYIK        Elszámolási információ        Elérhetőségeink        For companies (English)

CÉGÜNKRŐL

Cégünkről

- A Hitex Pénzügyi Zrt. a Magyar Köztársaság által bejegyzett, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által felügyelt pénzügyi vállalat.
- A Hitex adósságokat vásárol fel pénzügyi szervezetektől és bankoktól, és saját portfóliója részeként gyűjti be ezen a kintlévőségeit.
- A Hitex jelenleg 10 milliárdos hitel portfóliót kezel. - Napjainkban a Hitex egy magasan kvalifikált, pénzügyi hitelekkel foglalkozó szakemberekből álló 20 fős csapat, akik pénzügyi adósságok felvásárlásával, adósságbehajtással foglalkoznak.
- A Hitex az egész EU-ra kiterjedő pénzügyi engedéllyel rendelkezik. Ebből következően az egész Európai Unió területéről vásárolhat fel pénzügyi intézményektől jobb/rosszabb minőségű kintlévőségeket.
- Az MNB felügyelete alatt a Hitex teljesíti az európai belső felügyeleti és megfelelőségi előírásokat.

Tevékenységünk

- A Hitex hisz abban, hogy Európa jelenlegi gazdasági és geostratégiai bizonytalanságaira alapozva van piaca Magyarországon és Kelet-Európában a hitelek pénzügyi szervezetektől való felvásárlásának.
- A piac új, növekvő, Kelet-Közép-Európa területén körülbelül 18 ezer milliárdos méretű, első fázisban több mint 100 jelentős bankra (és számos kisebb pénzügyi szervezet) fókuszál.
- A Hitex jelenleg stratégiailag csak Magyarországra fókuszál, mint fő belépési pontra Kelet-Európa, Baltikum, Független Államok Közössége irányába, ahol az adósság piac virágzó, és még inkább az lesz a jelenlegi 'ingatag' viszonyok között.
- Az adósság portfóliók vásárlási áron kerülnek bejegyzésre, így nem okoznak további hitel kockázatot.
- A Hitex egy elszánt és nagyon specializált csapatot toborzott. A jövőben is magasan kvalifikált emberi erőforrásokba kíván fektetni.
- A Hitex a behajtási folyamatokra a saját IT eszközeit fejleszti és használja, ezáltal független bármely más szolgáltatótól és saját IT költségeit kezeli.
- A Hitex sokféle jó/rossz adósságot vásárol fel, jobban fókuszálva fogyasztói pénzügyi hitelekre, bankkártya kölcsönökre, autó kölcsönökre, lízingre, társasági kölcsönökre.
- A piacon jelenlévő tiszta rossz adósságokat behajtókkal szemben, az egész EU-ra érvényes engedélyének köszönhetően a Hitex a helyi piacokról távozni kívánó külföldi pénzügyi szervezetektől jó kintlévőségű állományt is vásárol.
- Ezen az területen a pénzügyi forgalom magas, és a hozamok sokkal jobbak a tőzsdei hozamoknál, kötvényeknél, ingatlanbefektetési alapoknál. A Hitex hisz benne, hogy ez a helyzet hosszú évekig fog tartani, ezáltal sok magas hozamú lehetőséget teremtve.

KÖZLEMÉNY
A HITEX PÉNZÜGYI ZRT.
TEVÉKENYSÉGÉNEK MEGSZÜNTETÉSÉRŐL
ÉS
VÉGELSZÁMOLÁS ELRENDELÉSÉRŐL


Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Hitex Pénzügyi Zrt. 2018. március 6. napján a Társaság tevékenységének megszüntetésről határozott. A Társaság döntésének és kérelmének megfelelően a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Hitex Pénzügyi Zrt. tevékenységeinek gyakorlására szóló engedélyeit a H-EN-I-284/2018. számú határozatával, 2018. május 31. napjával visszavonta, egyidejűleg elrendelte a Hitex Pénzügyi Zrt. végelszámolását és kijelölte végelszámolónak a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságot (székhelye: 1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78. 1. em.) (PSFN). Az MNB a végelszámolás kezdő időpontjaként 2018. május 31. napját határozta meg.
Budapest, 2018. június 25.

A Fővárosi Törvényszék Cégbírósága a végelszámolási eljárást 2018. június 11. napján közzétett Cg.01-10 -041856/402 számú Végzésével folyamatba tette.

Szombati Zsigmond
a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló
Nonprofit Kft. által kijelölt végelszámoló